Tårtbakning

Hej!

Bakade tårta för någon dag sen, blev smarrigt som vanligt!!

( På bilderna är inte tårtan klar )


Jordgubbar är en hitt hihi, Smarrigt såhär på hösten
till färska vindruvor & kiwi


Gräddar och fixar toppen, Gud vad nice det blir!

Receptet Är väldigt enkelt och simpelt och själv smakar familjens hemmabakta tårtor bättre än i affären. I hemmabakade finns ju en gnutta glädje i också! Glöm inte det. Man måste ha kul när man bakar.

Ingredienser:
- Tårtbotten
- Marsan (vaniljsås)
- Grädde
- Jordgubbssylt
- Mosad banan
- Frukt t.ex jordugubbar, vindruvor, kiwi är en bra blandning. Detta skall användas i tårtan, mellan lagret. Och även som dekoration.

Lägg upp botten på ett fat eller liknande som är lite större en tårtans storlek så du kan grädda runt om senare. Börja sen med att breda ut mosad banan på understa lagret och över det skall det på ett tunt/tjockt (beror på om  du gillar väldigt sött elr inte) lager med jordgubbssylt. Sen  breder man på ett lager med marsan några skivade frukter innan det är dags för att smeta ut ett lager grädde.
 
Sen är det dags för andra lagret. Bred ut det som finns kvar av den mosade bananen, marsan, någon frukt, i detta fallet kiwi och sen på med ett lager grädde. Tänk på att inte snåla, det är viktigt!

Översta lagret ska helst vara fuktat, det vill säga att du nästan "dränker" tårtlagret med någon saft elr läsk, med en tesked. Efter det är det dags att smeta ut ett tunnt, tunnt lager med marsan innan ett tjockt täcke med grädde skall på. Grädden skall smetas ut på toppen men även på sidorna. Inget utav tårtan skall synas, bara massa grädde, då har man tagit tillräckligt. Efter det är det dags för dekoration. Där bestämmer man helt själv hur tårtan skall bli designad.

Eran tårta kommer inte bli precis som min men man lär sig, och tårtan blir bättre desto fler gånger du gör en tårta. Så kämpa på, det finns många olika varianter så mash till köket och testa!!!

Många kramar Emelie!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0